Kuultokudos: Ruiskaunokki -> Centaurea cyanus <- .35 cm x 35 cm pingoituskehyksellä. Loimi 40 cm leveä. Helpompi malli. Tämän mukana paljon ohjeita, Klikkaa tekstiä / Lue lisää.

 s



Sukkulalanka Bockens aivina 16 väri 1224. Sininen Bockens lea 8 väri 138 ;
kaksi lankaa välissä ja vihreä Bockens lea 8 väri 492; kaksi lankaa välissä.  Piirretty kuitukankaalle spriitussilla Tekstmark 500. Ja kuvasta on tehty "peilikuva" ; vain vahvistamalla läpinäkyvät tussin jäljet kuitukankaan taakse. Kudoksessa mallia kannattelee nuppi- tai tilkkutyöneulat. Kuitukangas jatkuu pitkälle pirran alle. Pirrassa kuminauhan kannattelemana.

Ostettuna höylätty puulista 8 mm x 21 mm pingoituskehykseksi.  Kulmat sahattu jiirimittaan 35 cm x 4kpl.  Lattialle suojapaperia, nurkkiin liimaa, aseta kulmat kohdikkain. Kulmat kiinni nitojalla 2-3 kertaa/nurkka ja samalla varmista, että  nidottuna ristimitat kulmasta kulmaan ovat molemmat SAMAT 49,2 cm. Käännä kehys ja nido toiselta puolen myös ristimitat. Jos nidottu kulma kohoaa lattiasta, kokeile kahden kulman alle "ohutta nostolistaa" ja painaen VIIMEISEN aukinaisen nidottavan kulman vastapäisen kulman alas. KUITENKIN näin onnistuu helpommin kuin kehyspuristimessa. Kuultokudos asetellaan kokeillen pingoituskehykselle. Aikansa menee, kun on kaikista reunoista sopivat matkat kuvioon. Tällainen tarkka työ, kuin millimetripaperi suoraan, ei alussa heti onnistu. Kehystysliikkeessä voi laitattaa.

Jos pingoituskehystä maalaa, niin VAIN takaa ja ennen kudoksen kiinnittämistä. Ripustuksessa siima ei näy läpi kuin rautalanka. Pingoituskehykseen nitojalla pellavanvärinen pyyheliina lenkki siimalle. Sillä silmukkaruuvi on hankalampi, koska siihen joutuu tekemään lisäsolmutuksia paljon, ettei siima luista irralleen. Kehykset sisäkkäin takaa kiinnitys, ampuvalla nitojalla ohuet piikit, maton päällä, ettei päällyskehyksen liimaus aukea.

Ja mikä nyt takaa kehyksessä näkyy, se on taustapuoli joka kutoessa on ylöspäin


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit